BodyTR Forumu

BodyTR Forumu

Zinde Türkiye (ZT) dergisine bağlı bulunan tartışma, sohbet ve paylaşım alanı. Dergiyi okumak için lütfen www.bodytr.com adresini ziyaret ediniz.
Sistem saati: 05 Şub 2012, 06:36

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 23 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Re: İNSULİN--BODYBUİLDİNG-GROWTH HORMON İLİŞKİSİ...
İletiTarih: 22 Haz 2010, 14:26 
biyologcem yazdı:
ksiren abi vg yapanların bunu kullanma düşüncesinin altındaki sebep ; kasların glikojen depo kapasitesinin artırılması zannedersem.burdan hareketle daha fazla yiyebilme kapasitesi ve daha fazla kas doluluğu amaçlanıyor.tabi antremandan sonra alınan karbonhidrat normalden daha çok miktarda kaslara gittiği için kanda dolaşan glikozunda azalması nedeniyle yağlanma da az oluyor.(teorik olarak böyle anlatılıyor)

Değerli biyolog kardeşim, kasların glukojen depo kapasitesi egzersizle bir miktar artar ancak bu artış çok büyük miktarlarda değildir. Vücuttaki kas oranı arttığı için bir anlamda depo alanı büyümüş gibi düşünmek gerekir. Profesyonel vücut geliştiren ve bu işten para kazanan yabancı sporcular bir çok hormon ve anabolizan kullandıkları için metabolizmaları alt üst olmuş durumdadır. Bir kısmında insülin direnci ve diyabet de gelişmiş olabilir. Vücuttaki hormonların birbiri ile çok karmaşık bir ilişkisi vardır. Birinin ayarı ile oynandığında zincirleme olarak başka diğerleri de bundan olumlu veya olumsuz etkilenebilir. Vücuttaki büyümeyi sağlayan hormon Growth Hormondur. Bu hormon gece uyku sırasında çok kısa bir süre salgılanır ve karaciğeri etkileyerek buradan "insüline benzeyen büyüme hormonu" (İnsulin Like Growth Factor= IGF) salgılatır. Gün içinde asıl etkili olan hormon bu IGF hormonudur. Vücuttaki hormonlar etkili olacakları dokularda kendilerine ait olan reseptörlere bağlanırlar ve ancak bu şekilde etkilerini gösterebilirler. Eğer dokulardaki reseptörler hormona cevap vermezse kandaki hormon miktarı ne kadar yüksek olursa olsun etki gösteremez (yukarıda insülin direnci ile ilgili yazıma bakınız). Adından da belli olduğu gibi insüline benzeyen bu İGF hormonu etki edebilmek için insülinin bağlandığı reseptörlere bağlanır. Yüksek insülin kullanımı veya insülin direncine bağlı olarak bloke olmuş olan insülin reseptörleri IGF hormonunun etkisini göstermesine de fırsat bırakmaz ise ne yapmak gerekir? İnsülin reseptörlerini hassaslaştıracak bir ilaç almaktan başka çare kalmaz. Ama bunlar zincirleme yanlışlar sonucunda ortaya çıkan zorunluluklardır ve normal şartlarda bu tür girişimlere gerek yoktur. Bu uygulamaların uzun vadede zarardan başka getirisi de olmaz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 23 Haz 2010, 12:33 
ünal hocam benim orda verdiğim bilgiler başka bir forumdan okuduklarımdan ibaret.burda sizler gibi ,işi gerçekten bilen kişilere çok iş düşüyor.kendim şahsen kas için de olsa doğallık taraftarıyım.ilaçla milaçla işim olmaz.ama kas geliştirme uğruna çok şey feda edenler olduğu için bu tür konularda devreye girmekte fayda var.sonuç olarak metforminin bu tür bir amaç için kullanımını tavsiye etmiyorsunuz değil mi??-yanlış anlamadıysam-
bu arada önceki sayfadaki yağ sızdırma olayına çok güldüm:)))))))):)))

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Haz 2010, 01:06 
Metformin, kan şekeriyle bağlantılı olarak iştahı bariz şekilde bastırıyor. Benim gibi, çöp öğütücüden farkı olmayan bir canavarı bile ıkına ıkına yemek yer hale getirdi. İştah sorunu yaşayanlar hiç bulaşmasın derim. Zaten profesyonel olmayan veya olmayı düşünmeyen hiç kimse ilaç kullanmasın. Hatta kimse ilaç kullanmasın. Hayat bayram olsun.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 24 Haz 2010, 15:01 
Metformin serbest testosteronda bir miktar düşüklüğe de yol açabilir.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 25 Tem 2010, 14:05 
Selamlar;

39 yaşındayım, 5 sene önce tip1 diyabet tanısı konuldu.
O zamandan beri günde 2 ayrı iğneyi toplam dört defa kullanıyorum.

Yaklaşık 1,5 ay önce Tony Horton'un Power90 programlarına başladım.
Evde yapılabilen 30-50 dk lık çeşitli egzersizler. Bundaki amacım kilo vermek ve fitness ve biraz da definisyon.

Antremanlara genelde akşam 19:00-19:30 gibi başlıyorum. Öğlen yaptığım insülin iğnesinin etkisi o sırada geçmiş oluyor.

Antremana başlamadan önce şekerimi ölçüyorum ve antreman sonrası daha da yükselmiş olduğunu görüyorum.

Merak ettiğim şey ise; acaba bu şekilde yaptığım antreman kilo verme anlamında yararlı oluyor mudur? Eğer antreman sırasında şekerim yükseliyorsa, harcadığım enerji kandaki şekerden değil direk yağlardan gidiyordur diye düşünüyorum. Bu konuda bilginiz varsa beni aydınlatabilir misiniz?

Ayrıca insülin iğnelerini karnımdan yapıyorum. İğne yapılan yerden çalışılmaz/kilo verilmez diye duymuştum acaba ne kadar doğru?

Bu 1,5 ay içinde kollarımda ve omuzlarımda kaslanma anlamında değişiklik görüyorum, ancak yeterince kilo verdiğimi sanmıyorum (ancak pek de diyetime dikkat etmiyorum).

Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 30 Tem 2010, 15:38 
Bu konudaki bazi fikirlerim;

Antrenmandan sonra sekerin yukselmesinin sebebi diyabetiklerde biraz farkli. Normal olarak antrenmanda kaslardaki glukojen enerji olarak kullaniliyor. Bu glukojen depolari azaldikca kan sekerinden kaslara glukoz aktarimi basliyor. Kan sekerinin kaslara iletilmesi icin insulin gerekli. 1ci tip diyabetik bir insanda hic insulin olmadigi icin kan sekerinin kaslara iletimi problemi var. Kaslar glukoz temin edemeyince kortizol salgilaniyor. Kortizol hormonu karaciger glukojen depolarindan kana seker iletisimini hatta amino asitlerden yeni glukoz sentezlenmesini tetikliyor.

Yani, vucut seker sikintisi cekildigini saniyor ama asil problem sekerin kaslara iletilememesi. Yeni seker uretildikce ve dolasima salindikca da kan sekeri yukseliyor.

Diyabetliler sinirlenince veya uzulunce de kan sekerleri cikiyor. Burada da sebep kortizol salgilanmasi ve insulinsizlikten yukselen kan sekerinin kaslara ya da yag dokularina yonlendirilememesi.

Antrenman suresince kaslardaki seker (glukojen) depolari enerji olarak kullaniliyor. Gunun diger saatlerinde kullandigin insulin igneleri sayesinde bu depolar tekrar doldurulabiliyor. Antrenman sirasinda yaglarin enerji olarak kullanilabilmesi icin bu seker depolarinin azalmis olmasi ve antrenmanin cok siddetli olmamasi lazim. Yani tipik bir aerobik-kardio antrenmani.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 02 Ağu 2010, 20:33 
Yaklaşık 20-21 aydır metformin kullanan bir vücut geliştirme sporcusu olarak, bu ilacın vücut geliştirme sporuna o veya bu şekilde en ufak bir artı katmadığına kanaat getirdiğimden ötürü, dün itibariyle bu ilacın alımını sonlandırmış bulunmaktayım. Bilginize.

Sayfa başı
 Profile bak  

İletiTarih: 20 Ağu 2010, 13:16 
Ugur_Kocaturk
Ben şöyle düşünüyorum. 45 dakikalık bir antremanda, orta sınıf bir vücutçunun sahip olabileceği ve sadece glikojenden elde ettiği 2500 kolorilik enerjiyi tüketemeyeceğinden yanayım. Ayrı olarak 20 dakikadan sonra enzimler hazırlanmış şekilde yaklaşık 5/1 veya 5/2'lik yağ yakımıylada desteklenince, enerji, kalori cinsinden değer olarak daha da artmış olacaktır. 3000-3500 kalori desek buna ben o enerjiyi 45 dakikada tüketebilecek sporcu zor bulunur derim. Böyle bir ilacı kullanmak gereksiz değilde, ekstra olmuş olur.

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 23 ileti ]  Sayfaya git Önceki  1, 2

Tüm zamanlar UTC + 2 saat

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Arama:
Git:  
Haberler Haberler Site haritası Site haritası SitemapIndex SitemapIndex RSS besleme RSS besleme Kanal listesi Kanal listesi