• Birinci navigasyona geç
  • Skip to main content
  • Birinci sidebar'a geç
bodytr

Fitness, diyet, sağlıklı yaşam, sağlık, spor ve vücut geliştirme siteniz - BODYTR

Zinde Türkiye dergisi; body building, vücut geliştirme, sağlıklı yaşam, fitness, egzersiz, spor ve antrenman bilgi kaynağıdır. Onlarca yazar, yüzlerce makaleyle alanında

  • Ana Sayfa
  • Vücut Geliştirme
  • Sağlıklı Beslenme
  • Zayıflama
  • Kadınlara Özel
  • Sağlık
  • Fitness
  • Hakkımızda
Ana Sayfa » Uncategorized » Yaşlanmanın Etkileri Nedir?

Yaşlanmanın Etkileri Nedir?

Şubat 22, 2009 by Zinde Türkiye 1 Yorum

yaslilar-ilerleyen-yaslar-spor1

Yaşlanma ve Vücudumuzda Değişenler

Yaşlanmanın etkileri nedir?

Pasif hareket sistemimizdeki değişmeler:

30-35 yaşından sonra genellikle pasif mekanizma dediğimiz kemikler ve bağ dokularda değişiklik ve güç kayıpları başlar. Kemikler, mineral azalmaları nedeniyle değişikliğe uğramaktadırlar.

Kemik gurupları toplam statikleri içinde %100 randıman veremezler. Kemik yoğunluğu 35-40 yaşından sonra her yıl % 1 oranında azalma gösterir.

Bu husus kadınlarda 50 yaşlarında daha kuvvetli cereyan edip, kemik yapısında meydana gelen değişmeler Osteoporose ( kemik erimesi ) hastalığına neden olur.

Bundan ayrı olarak kıkırdak dokusunda da bazı değişiklikler meydana gelerek, ilerleyen yaş nedeniyle fonksiyon ve elâstikiyet kaybı olur. Bunun sonucunda da su kaybı, erezyonlar, ağrılı mafsal hastalıkları ve Arthrose oluşur. Omurilikteki su azalması nedeniyle disklerde deformasyon başlar ve elâstikiyet kaybolur.

Aktif Hareket Sistemimizdeki Değişmeler:

Yaşlanma belirtileri özellikle kas kuvvetinde azalma ve hacminde de daralma şeklinde ortaya çıkar.

Kas çapında her on yılda % 4 oranında azalma görülür. Kas gücündeki azalma neticesinde sex hormonlarında koordinasyon bozuklukları görülür.

Yaşlanma nedeniyle kaslarda, Kalium ve Kalsiyum kayıpları olmaya başlar. Bu durumlarda kasların antrenman yeteneğinin teorik olarak düşmesine rağmen, pratikte ileri yaşlarda bile kaslar halâ antrenmana elverişlidirler.

Kalp ve Akciğer Sistemimizdeki Değişmeler:

Bu sistemlerde yaşlılıkla beraber başlayan değişmeler organizmanın gücünü azaltır. Yaşlılığa bağlı olarak yüksek kan basıncı meydana gelir ve nabız atışı daha hızlı seyreder.

Diğer Değişimler:

Vücudun su kaybetmesi neticesinde deride meydana gelen pörsümeler deriyi inceltir ve şeffaflaştırır.

Duyu organlarının fonksiyonları yavaşlar, hormon faaliyeti azalır.

Bütün bu unsurlar insana yaşlı damgası vurur, kişi kendisini toplumdan çeker, içine kapanır ve kendisini psikolojik bir rahatsızlık içinde hisseder.

Ancak asla karamsar olmayın ve doğanın getirdiklerini sporla sağlıkla en az kayıpla karşılayın.

İlgili Yazılar
Yaşlılar için Fitness
Yaşlılar Spor Yapabilir mi?
Spor Yapın Yaşlanmayı Yavaşlatın

Zinde Türkiye
Zinde Türkiye

Kategori:Uncategorized

Okuyucu Etkileşimi

Yorumlar

  1. cemal ünlü der ki

    Şubat 13, 2014 ile 2:54 pm

    bütün bodytr üyelerine selamlar olsun.yaklaşık 3 aydır sitenizden faydalanıyorum.(gecikmişte olsak,hiç bir zaman ,geç değildir.)prensibi ile değerlendiriyorum.3.mail im bu mail.yaşım 54ve kendimi asla ve aslayaşlı hissetmiyorum.hoş ,gençler bizim bu yaşımızı 100 yaş(!)görselerde ,gerçek benim hissettiğim ve gelecekte,onların hissedecekleridir.yıllardır düzenli olarak haftada üç gün koşarız.bir grup arkadaş ile.parkurumuz,dere ,tepe,yaz kış ,-25 +25 C hiç değişmez.yağ oranım 0/0 10.80,metabolizma yaşım,yaşımdan çok aşağı,velhasır,3 yıl kadar önce muhtelif bölgelerimle ilgili ağırlık çalışmalrım olmuştu.yağ oranım yüzde 9 lara kadar inmişti.bu arada ,1,67 boy 65kğ ölçülere sahibim.şimdi ise:ağırlığa yeniden ve daha sistemli olarak evde çalışmaya başladım.tabi fark oluşmaya başladı.4 ve 8 ğlık dambıllarım var ve yüksek kilolara bazı kas gruplarımı hazırlamaya çalışıyorum.sonuç:daha fazla spor,daha fazla istediğin her şey.tüm spor ve site sevenlerine bol sağlıklı günler.tabi bdoytr emekçilerine ayrıca teşekkürler.

    Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Birincil kenar çubuğu

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • LinkedIn

© 2022 bodytr.com · Gizlilik Politikası · Kullanım Koşulları · İletişim · Hakkımızda